Försäljning av företag

Fyra Gyllene Regler

Försäljning av företag och aktiebolag

Önskar du hjälp med försäljning av ditt företag? Genom oss får ni hjälp att utvärdera er verksamhet och nå till ett brett spektrum av potentiella anbudsgivare. BizBridge företagsmäklare profilerar ett brett urval av köpare och investerare i Sverige såväl som utomlands.

1. Det kallas att ”sälja” företag av en anledning

Att sälja företag eller aktiebolag är en
försäljnings- och marknadsföringsstrategi. Det betyder att du aktivt måste gå ut och hitta de bästa köparna, inte vänta på att de ska komma till dig. På Bizbridge gör vi detta genom en omfattande undersökningsprocess och söker igenom ett brett spektrum av potentiella anbudsgivare.

2. Open Mind

Många företagare har en bestämd idé kring vem som köper dem, kanske en större konkurrent?
Som våra meriter visar kommer er bästa köpare sannolikt att vara kompletterande till sin natur, snarare än konkurrenskraftig. De kanske vill ha tillgång till nya kompetensuppsättningar, kunder, marknader eller immateriella rättigheter.
Utforska hela marknaden! Majoriteten av våra kunder kände aldrig till sin köpare. Nära hälften av våra kunder var överraskade över köparens ambitioner.

3. Sätt aldrig en prislapp på ditt företag

… Gissa vad du inte får! Att värdera ett företag uteslutande baserat på tidigare finansiella
resultat, en multipel av tidigare vinster är helt kontraintuitivt. De bästa köparna är inte fyndjägare och betalar för den framtida möjlighet som förvärvet av ditt företag innebär. Låt dina köpare börja med att erbjuda sitt pris och förhandla därifrån. Först då kommer du att
upptäcka vad ditt företag verkligen är värt.

4. Ha inte bara en intresserad köpare

Om du funderar på att sälja ska du gärna ha fler än en potentiell köpare i kö. Om du bara har att göra med en intresserad part, kommer de att styra fart, struktur, villkor och pris för alla affärer. Det är troligt att deras upplevelse av affärsförsäljning överväger din också – och affären de erbjuder kommer sannolikt att vara i deras bästa intresse, inte din. Tävlande budgivare är avgörande.

BCMS SWEDEN


BizBridge har exklusiv licens för BCMS i Sverige. BCMS är ett ledande internationellt företag inom fusioner och förvärv. Vi är specialiserade på rådgivande till aktieägare i privatägda företag som vill sälja hela eller delar av sin verksamhet. 
Läs mer här

Presentation BizBridge

Välkommen att ladda ner presentation nedan i kortform

Funderar du på att sälja ditt företag?

BizBridge & BCMS

Varför BizBridge?


Har du frågor?

Välkommen att kontakta oss genom att fylla uppgifterna nedan så
återkommer vi till er.

BizBridge Corporate Advisors AB
Brunnsgatan 6
111 38 Stockholm
Sweden

+46 (0) 8 619 81 00
info@bizbridge.biz
www.bizbridge.se

Co. reg no.: 556817-1879

Copyright © 2021 BizBridge Corporate Advisors AB. Alla rättigheter reserverade.
USEFUL LINKS: Kontakta Oss Cookie policy Privacy policy BCMS

%d bloggare gillar detta: